Dziś kulinarnie:) Od zawsze do wszystkiego potrafię jeść ketchup, do kanapek, do pizzy, do mięsa, różnie. Tym razem miałam możliwość posmakować Ketchup ziołowy z http://www.reypol.com.pl/.
Nie wiem czy wiecie ale pomidory a więc też wszystko co powstaje z pomidorów zawiera likopen.
Likopen jest związkiem chemicznym zaliczanym do karotenoidów, odpowiada za żółty, pomarańczowy i czerwony kolor roślin. Jego najbogatszym naturalnym źródłem są pomidory, jednak likopen znajdziemy także w owocach dzikiej róży, arbuzach, czerwonych grejpfrutach i papai. Choć pomidory są jego najbogatszym źródłem, to jednak jego przyswajalność zwiększa się w wyniku obróbki termicznej, dlatego jak najczęściej należy sięgać po soki, koncentraty pomidorowe oraz ketchup. Jeżeli lubimy świeże pomidory to powinniśmy spożywać je z kilkoma kroplami oliwy, która rozpuszcza likopen i sprawia, że będzie on łatwiej przyswajalny.
Zawartość likopenu w warzywach i owocach
Średnia zawartość likopenu w 100g produktu:
Ketchup pomidorowy 12 mg KLIK
Zawartość likopenu w warzywach i owocach
Średnia zawartość likopenu w 100g produktu:
Ketchup pomidorowy 12 mg KLIK
Moja opinia: Ketchup jest smaczny, choć mi smakują naprawdę wszystkie ketchupy. Nie spotkałam jeszcze takiego, który by mnie odrzucił. CHoć najbardziej wolę łagodne mój ulubieniec to zwykły lidlowski. Mąż za to bardzo polubił właśnie ten, za jego pikantność. Ketchup ziołowy z Reypol zawiera koncentrat pomidorowy - ze 146g pomidorów zrobiono 100g ketchupu. Butelke 480 g stawiamy na nakrętce i wszystko nam ładnie spływa :). Produkt ten zawiera m.in zioła prowansalskie. Idealnie sprawdza się do kanapek ale nie tylko:) Polecam spróbować.
Też go lubię.
OdpowiedzUsuńja też kocham jeść do wszystkiego ketchup
OdpowiedzUsuńwolę Włocławek
OdpowiedzUsuńnie jadłam :)
Usuńpyszniusie kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńOj, nienawidze ketchupy ;) wolę jakieś sosy czosnkowe itd.
OdpowiedzUsuńNie jadłam go jeszcze, ale że rzadko też jem ketchup
OdpowiedzUsuńMiałam go, bardzo smaczny :)
OdpowiedzUsuńbardzo dobry jes ten ketchup:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pikantne Ketchupy ;)
OdpowiedzUsuńMniam mniam :) nigdy go nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńU nas króluje Włocławek- pikantny w największym słoiku :)
OdpowiedzUsuńDołączam z Tobą d klubu anonimowych ketchupoholików;D Ja tak samo na wszystko walę go litrami:D
OdpowiedzUsuńKanapeczki bardzo apetyczne, ja również uwielbiam ketchupy mimo że posiadają bardzo dużo konserwantów.
OdpowiedzUsuńNie słyszałam o tym ketchupie xD
OdpowiedzUsuńAle ogólnie bardzo lubię ketchupy i też używam ich często :)
na bank by mi smakował, jadłabym :D
OdpowiedzUsuńweronikarudnicka.pl
Nigdy nie miałam przyjemności spożywania tego ketchupu :)
OdpowiedzUsuńnie lubię ostatnio keczupu ;p
OdpowiedzUsuńKiedyś kupowałam ziołowe ketchupy z Hellmannsa i był dobre więc i ten wypróbuję zwłaszcza, że ma dużą zawartość pomidorów :)
OdpowiedzUsuńI zrobiłam się głodna ;c
OdpowiedzUsuńzrobiłam się głodna ;)
OdpowiedzUsuńTego nie znam, ale Kamis ziołowy podobnie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam keczup! i też słyszałam, że wszelkie przeciery i koncentraty są bardzo zdrowe!
OdpowiedzUsuńUwielbiam smak ketchupu do pizzy, najczęściej po taki sięgam, jest świetnie doprawiony ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ketchup :D, ale używam tylko jednego, sprawdzonego z pobliskiej przetwórni pomidorów i soków FRUGO.
OdpowiedzUsuńnie znam tej firmy :)
OdpowiedzUsuńNie znam;))
OdpowiedzUsuńKochana te kanapeczki zachęcają z tym keczupem chętnie by się je spróbowało.
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam ketchupy a z ziołami jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuń