Dziś kolejny produkt od http://sklep-sys.pl/. Jak widać ostatnimi czasy jestem leniem, ale dzięki SYS mam obiad :). Świet ny dodatek do obiadu. Choć przyznam, że zwykle gotuję ziemniaki lub ryż, to było ciekawe urozmaicenie :). Danie wystarczyło nam na 2 obiady dla 2 osób, jeśli nie mamy pomysłu na kolejny obiad mieszankę możemy wrzzucić też do zupy warzywnej :) Koszt produktu około 5 zł. :) Danie posłuzyło mi jako dodatek do wątróbki i sałatki pomidorowej :)
Kasza jęczmienna to ulubiona kasza Babci Zosi. Ugotowana na sypko jest nie tylko pyszna, ale i cenna dla organizmu. W połączeniu z czerwoną soczewicą oraz podawana z sadzonym jajkiem zapewnia oryginalną ucztę dla podniebienia. Kasza jęczmienna z soczewicą to danie bardzo sycące i wykwintne!
Propozycja serwowania:
Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła i usmaż 2 jajka sadzone. Wyłóż ugotowaną kaszę jęczmienną z soczewicą na talerze. Na każdej porcji połóż po jednym jajku i polej pozostałym masłem. Podawaj z kefirem. Smacznego!
Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła i usmaż 2 jajka sadzone. Wyłóż ugotowaną kaszę jęczmienną z soczewicą na talerze. Na każdej porcji połóż po jednym jajku i polej pozostałym masłem. Podawaj z kefirem. Smacznego!
Skład:
kasza jęczmienna, soczewica czerwona (15%), pomidor suszony, marchewka suszona, cebula prażona (cebula, olej roślinny).
kasza jęczmienna, soczewica czerwona (15%), pomidor suszony, marchewka suszona, cebula prażona (cebula, olej roślinny).
Masa netto: 250 g
Sposób przygotowania:
Według BABCI:
1. Zagotuj 400 ml wody (2x objętości dania), wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju. Mieszając doprowadź do wrzenia.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 15 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.
1. Zagotuj 400 ml wody (2x objętości dania), wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju. Mieszając doprowadź do wrzenia.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 15 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.
Według WNUKA:
1. Do naczynia wlej 400 ml wody (2x objętość dania), wsyp zawartość 1 torebki oraz pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 15 minut na pół mocy.
1. Do naczynia wlej 400 ml wody (2x objętość dania), wsyp zawartość 1 torebki oraz pół łyżeczki soli. Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 15 minut na pół mocy.
Producent: SYS Małgorzata Wróblicka-Sysiak, ul. Bobrowiecka 34a, 05-502 Kamionka
Energia | 1377 kJ (330 kcal) |
Białko | 10 g |
Węglowodany | 64,4 g |
Tłuszcz | 5,5 g |
lubię kaszę jęczmienną a to połączenie brzmi ciekawie
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńnie jestem słupem reklamowym :)
UsuńUwielbiam kasze :) Również podaje ja z warzywami. Zrobiłaś mi apetyt na nią i chyba zrobię dziś na obiad :)
OdpowiedzUsuńMniam! :D Idę robić śniadanie :D
OdpowiedzUsuńlubie wszelkiego rodzaju kasze, ta wyglada smakowicie :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na 'szybka mini akcje' ;)
http://mamaowszystkim.blogspot.com/2013/08/szybka-mini-akcja.html
Bardzo lubię!:) A całe danie wygląda smakowicie!:)
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI takich zdjęć na blogach nie lubię, bo zaraz leci mi ślinka ;)
OdpowiedzUsuńlubię ryże i kasze w torebeczkach z dodatkiem warzyw
OdpowiedzUsuńmmm! ale pysznie wygląda ;D
OdpowiedzUsuńjeju uwielbiam Twoje zdjęcia kulinarne;D
OdpowiedzUsuńTanio i smacznie :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jęczmienną z gulaszem! Mmmm, pychota!
OdpowiedzUsuńAle Twój obiadek także apetycznie wygląda :)