W sklepie PALETAZDROWIA zamówiłam jakiś czas temu syrop z agawy. Byłam bardzo ciekawa smaku i tego jak się będzie komponował w polskiej kuchni.
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.
MOJA OPINIA: Syrop zamknięty jest w plastikowej butelce. Konsystencja typowego syropu, raczej płynna, zapachu brak, a może ja nie czuję przez katar ;). Smak słodki aczkolwiek nie jak typowy cukier, raczej jak miód. Używam go do naleśników, jako polewa do pierogów czy nawet do herbaty. W internecie wyczytałam, że jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu. Polecam wypróbować !
Nie wiedziałam, że takie coś istnieje, spróbuję...
OdpowiedzUsuńJeszcze nie miałam. Ciekawe, jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńmuszę zakupić taki syrop
OdpowiedzUsuńLubię takie syropy.
OdpowiedzUsuńWłaśnie jestem po przeczytaniu książki, zamień chemię na jedzenie. I właśnie myślałam o zakupie tego syropu :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o:-) takm syropie. Skoro jest słodki, to z chęcią go spróbuję.
OdpowiedzUsuńMmmm, musi być smaczny :D
OdpowiedzUsuńNA pewno jest zdrowszy niż cukier, uwielbiam pierogi
OdpowiedzUsuńCukru używam w zasadzie tylko do kawy. Ciekawe jak smakowałby z nią ten syrop :)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że ma aż tyle zastosowań ;)
OdpowiedzUsuńja ostatnio mam fazę na miód, ale tym syropem mnie zainteresowałaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie syropy. ;3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. :**
Kolejna nowinka dla mnie.
OdpowiedzUsuńLubię takie produkty, używam syropu klonowego, agawy, ksylitolu - biały cukier wyeliminowałam.
OdpowiedzUsuńNie znam tego produktu.
OdpowiedzUsuń