Jak wiecie kosmetyki i fotografia to moja pasja. Zamówiłam sobie na HELION kolejną ciekawą książkę z zakresu fotografii tym razem kulinarnej.
W tej książce znajdziesz najcenniejsze informacje dotyczące podstaw fotografii. Rodzaje oświetlenia, głębia ostrości, rodzaje aparatów i formaty plików - to tylko część zagadnień, z którymi zapoznasz się na kolejnych stronach. Nauczysz się planować kompozycję i wybierać odpowiednie ujęcie oraz poznasz potencjalne trudności. Dowiesz się, jak za pomocą perfekcyjnego ujęcia można wydobyć piękno nawet mało atrakcyjnych potraw. Ta książka to doskonałe źródło informacji, które sprawdzi się w rękach każdego kulinarnego blogera.
Dzięki tej książce:
- pozbasz tajniki sprzętu i oświetlenia
- dowiesz się, co to jest głębia ostrości
- odpowiednio skomponujesz zdjęcie
- wykonasz atrakcyjne ujęcie każdej potrawy
Jeśli ktoś nie wie za bardzo co to jest balans bieli, ekspozycja czy głębia ostrości. Z tej książki może się wiele nauczyć. Najbardziej zainspirowały mnie w niej pomysły jak dobrze uchwycić piękno danej rzeczy oraz przede wszystkim obrazki. Jak wyeksponować przedmiot czy potrawę żeby wyglądała bardzo atrakcyjnie i kusiła wszystkich dookoła. Książka jest pięknie wykonana, śliski dość gruby papier, nie jakieśtam szmatki. Zdjęcia są bardzo wyraźne i różnorodne. Nie jest to upchniety na jednej stronie miniporadnik, tematykę rozłożono równomiernie wzbogacając każdy temat o zdjęcia,
Polecam serdecznie dla wszystkich, którzy kochają zdjęcia.
Przydałaby się :) nie umiem robić profesjonalnych zdjęć. Czasem uda się jakieś ładne ale bez WOW ;)
OdpowiedzUsuńJa wczoraj, w ramach urodzin zamówiłam sobie całą serię książek na temat jedzenia itp Grimma Hansa-Urlicha.
mam ta książkę i jest bardzo fajna, szerze polecam
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie ..... :))
OdpowiedzUsuńPrzydałoby mi się szkolenie w tej dziedzinie ;)
OdpowiedzUsuńOj chciałabym takie szkolenie.
OdpowiedzUsuńprzydałaby mi sie ;D
OdpowiedzUsuńPrzydatna książka :)
OdpowiedzUsuńchętnie przygarnęłabym taką książkę, na pewno ciekawa
OdpowiedzUsuńOjoj, widzę, że jest już moim typem :D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa książka i można się z niej czegoś nauczyć :)
OdpowiedzUsuńTo muszą być smaczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńChcialabym mieć :) Sporo podpowiedzi na pewno
OdpowiedzUsuńŚwietna rzecz. Może nie do końca skusiłabym się na fotografowanie kulinarne, ale na poradnik ze zwykłymi radami dotyczącymi fotografii już jak najbardziej. Wcześniej jednak muszę zainwestować w porządny sprzęt.
OdpowiedzUsuńtaka książka zawsze się przyda, nie tylko dla blogerów kulinarnych
OdpowiedzUsuńKsiążka musi być świetna, ja zawsze mam problem z odpowiednim sfotografowaniem jedzenia :)
OdpowiedzUsuńPrzydałaby mi się :) Piękne zdjęcia potrafią zachęcić do każdej potrawy.
OdpowiedzUsuńCzego to ludzie nie wymyślą ;)
OdpowiedzUsuńaż jestem ciekawa dalszych foto
OdpowiedzUsuńPierw muszę mieć aparat :)
OdpowiedzUsuńCiekawa książka, a ja uwielbiam oglądać, czytać i poznawać nowe przepisy oraz blogi kulinarne ;)
OdpowiedzUsuńPrzydałaby mi się taka książka :)
OdpowiedzUsuńJa mam dobry aparat a średnio u mnie z jego obsługą i cały czas zastanawiama się właśnie nad jakas dobrą książką :)
OdpowiedzUsuńPrzydałaby mi się ta książka.
OdpowiedzUsuń