środa, 7 października 2015
Babka na oleju rzepakowym ZŁOTO POLSKIE
Jakiś czas temu TUTAJ pokazywałam oleje ZŁOTO POLSKIE. Dziś zaprezentuję prosty i banalny przepis na babkę na oleju.
Potrzebujemy:
- 5 całych jaj
- 1 szklankę cukru
- 3/4 szklanki mąki kartoflanej
- 3/4 mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki oleju
- sok z połowy cytryny
Jajka ubijamy z cukrem dalej dodajemy resztę składników i ucieramy cały czas, ewentualnie miksujemy jak kto woli :). Można też dodać kakao dla urozmaicenia koloru. Następnie wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ja dodałam olej ZŁOTO POLSKIE dedykowany do pieczenia - wyszło smacznie, polecam :)
zjadłbym
OdpowiedzUsuńKochana ty to zawsze mi smaka narobisz;) prześlij troszeczkę tej babuszki:D
OdpowiedzUsuńAle przepiękny wypiek! :-)
OdpowiedzUsuńja lubię na masełku piec
OdpowiedzUsuńBabka z klasą haha ;) mi jakoś nie po drodze aby piec babkę ale jeść oczywiście uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńooo ciekawy przepis, pewnie za jakiś czas wypróbuje
OdpowiedzUsuńale, bym zjadła! A pasowałaby taka przekrojona i posmarowana dżemem? :-)
OdpowiedzUsuńweronikarudnicka.pl
Jejku jak smacznie wygląda! Zrobiłaś mi ochotę więc spróbuję takie coś upichcić :D
OdpowiedzUsuńhttp://nikolaobecna.blogspot.com/
wszystkie pyszne rzeczy wymagają piekarnika, którego ja nie mam;/
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńJej jak wyrosła! Zazdroszczę talentu do pieczenia :)
OdpowiedzUsuńmój blog klik!
great post :) and amazing photos! :) kisses:)
OdpowiedzUsuńhttp://www.itsmetijana.blogspot.rs/
Mniam :D
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie domowa! :)
OdpowiedzUsuńTo nie babka, a baba. Super.
OdpowiedzUsuńsmaka robisz wieczorową porą...
OdpowiedzUsuńBabka wygląda smakowicie :) Muszę skorzystać z przepisu :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie i pewnie równie dobrze smakuje...będę musiała wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńmam teraz nieco więcej wolnego czasu, a że dawno nic nie piekłam, to kto wie- może szybko nadrobię tym przepisem :D
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie;)
OdpowiedzUsuńTo pierwsze zdjęcie jest takie klimatyczne!
OdpowiedzUsuńUlala bardzo fajny przepis! Jestem fanką dyni, moje ulubione to placuszki z niej!
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wyrosła, piękna i apetyczna babka.
OdpowiedzUsuńBabka wygląda bardzo apetycznie, chętnie wypróbuje twój przepis :)
OdpowiedzUsuńTaką babkę najlepiej jeść z jogurtem :D Większość wypieków tak własnie jemy xD
OdpowiedzUsuńMmmm, musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń