wtorek, 17 lipca 2018
Miodowe proste ciasto miodowe z HUZAR
Dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na proste ciasto miodowe. Do tego celu użyłam miodu HUZAR nektarowego, wielkokwiatowego.
- 100g margaryny miękkiej
- 5 łyżek płynnego miodu, ja wzięłam nektarowy miód HUZAR
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
- 2 jajka całe
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- mała forma do pieczenia, ja użyłam okrągłej silokonowej
Generalnie w tym przepisie nie ma specjalnej kolejności choć ja zwykle daję na początek jajka, miód, cynamon i proszek do pieczenia potem dokładam margarynę i na końcu dosypuję mąkę. W razie potrzeby można dolać trochę wody lub śmietany jeśli ciasto jest za gęste.
Pieczemy około 30 minut w 190 stopniach. Ciasto zawsze mi wychodzi ale jest go dość niewiele. Zwykle dodaję do niego również orzechy włoskie pokuszone.
I gotowe :)
Kocham miodek <3
OdpowiedzUsuńo proszę, miody z mojego miasta
OdpowiedzUsuńciasto wygląda super , uwielbiam miody , szczególnie na śniadanko ze świeżym pieczywem i serem.
OdpowiedzUsuńuwielbiam miód, a z herbatą najlepszy!
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie jadłam. Wygląda super!
OdpowiedzUsuńLubię miód, a ciasto z jego dodatkiem na pewno smakuje rewelacyjnie 😊
OdpowiedzUsuńuwielbiam miód, myślę że ciacho mogłoby mi zasmakować :P
OdpowiedzUsuńRzadko sięgam po miód, ale jeśli już go spożywam to nie wykorzystuję do wypieków. Szkoda mi niszczyć jego wartości :)
OdpowiedzUsuńLubię takie szybkie ciasta, nie trzeba się wysilać, a mimo tego człowiek coś skosztuje słodkiego.
OdpowiedzUsuńPs. dzięki za cynk o nagrodzie.
Spróbuję dziś :D
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńooo zapisuję przepis do zakładek! przy najbliższej okazji spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiego nie jadłam, ale może kiedyś sie skusze i zrobię.
OdpowiedzUsuńLubie lawendę, więc wybieram miód lawendowy :)
OdpowiedzUsuńsłodko <3 ciekawa jestem lawendowego
OdpowiedzUsuń