Jak go używam? Generalnie do wszystkiego - do sałatki z pomidorem, do białego sera, do fety oraz różnorodnych świeżych dań. Generalnie wygląda on genialnie i uatrakcyjnia nie tylko smak ale i wygląd potrawy. Jeślijeszcze nie próbowaliście tego oleju to serdecznie polecam bo jest przepyszny.
Jakie lubicie oleje?
Mój egzemplarz akurat pochodzi ze strony india cosmetics. Poniżej kilka słów producenta:
OPIS: Oleje wykonane z wysokiej jakości pestek dyni metodą pierwszego tłoczenia na zimno.
Wyróżnia się ciemnozielonym kolorem z powodu barwników chlorofilowych. Polecany przede wszystkim przeciw pasożytom ze względu na zawartość kukurbitacyny, która paraliżuje ich układ nerwowy. Zawiera także cenny kwas linolowy, który odpowiada m.in. za regulację poziomu cholesterolu. Nienasycone kwasy tłuszczowe pozytywnie wpływają na układ nerwowy, w tym na pracę mózgu, pamięć i koncentrację.
Mój egzemplarz akurat pochodzi ze strony india cosmetics. Poniżej kilka słów producenta:
OPIS: Oleje wykonane z wysokiej jakości pestek dyni metodą pierwszego tłoczenia na zimno.
Wyróżnia się ciemnozielonym kolorem z powodu barwników chlorofilowych. Polecany przede wszystkim przeciw pasożytom ze względu na zawartość kukurbitacyny, która paraliżuje ich układ nerwowy. Zawiera także cenny kwas linolowy, który odpowiada m.in. za regulację poziomu cholesterolu. Nienasycone kwasy tłuszczowe pozytywnie wpływają na układ nerwowy, w tym na pracę mózgu, pamięć i koncentrację.
Zawiera niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe – głównie omega 6.
Bogaty w witaminy A, E i D, witaminy z grupy B oraz selen potas i cynk.
Dobrze sprawdzi się jako dodatek do posiłków – podkreśli smak m.in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów czy surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw.
Może być stosowany jako olej kosmetyczny do wzmacniania włosów, nawilżania skóry i walki z trądzikiem.
Najlepiej spożywać na zimno.
Olej najlepiej przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Może wytrącić się osad lub zmętnienie – jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Pojemność: 250 ml
This is my first time reading about oil of pumpking but sounds great
OdpowiedzUsuńmmniam! Kiedyś jadłam lody o smaku olej z pestek dyni z czekoladą, mniam!
OdpowiedzUsuńJa takie oleje używam najczęściej do sałatek.
OdpowiedzUsuńMiałam innej marki, super jest :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy ten olej :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię i często używam ten olej.
OdpowiedzUsuńZawsze warto mieć coś takiego.
OdpowiedzUsuńOleju z pestek dyni jeszcze nie próbowałam. Chętnie po niego sięgnę, skoro jest taki zdrowy :)
OdpowiedzUsuńNie miałam okazji go używać :)
OdpowiedzUsuńZ dyni jeszcze nie próbowałem :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię olej z pestek z dyni, a ostatnio pokochałam z czarnuszki ;)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńJeszcze takiego oleju nie miałam okazji spróbować. Pewnie i ja bym go polubiła :) Muszę koniecznie wpisać go na listę zakupów. Sporo oleju używam na co dzień.
Pozdrawiam cieplutko ♡
Też kupowałam Olej z pestek dyni, tylko z innej marki. Ostatnio jednak bardzo podrożał i nie wiem czy to tylko ten sklep tak zawyża ceny.
OdpowiedzUsuńOleju z pestek dyni jeszcze nie próbowałam ;)
OdpowiedzUsuńuuu chcę tego cudaka:D do sałatek do smażenia pyszniutki:)
OdpowiedzUsuńMówiąc szczerze, nie używałam go wcześniej
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, MAda
Looks good :-D
OdpowiedzUsuńJeśli będę miała okazję to sprawdzę ten olej.
OdpowiedzUsuńMiałam raz taki olej. Charakterystyczny, ale smaczny. Do tego zdrowy :)
OdpowiedzUsuńJeszcze takiego oleju nie używałam, z chęcią spróbuję :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie używałam
OdpowiedzUsuńuwielbiam olej z pestek dyni, pije codziennie..jest bardzo zdrowy ;p
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam takiego oleju :) Zazwyczaj sięgam po lniany, jeśli chodzi o potrawy na zimno ;)
OdpowiedzUsuń